luni, 31 octombrie 2011

Pasi importanti spre colaborare

În zilele de 18 şi 28 octombrie a.c. au avut loc două întâlniri între profesorii de religie şi preoţii parohi din Cluj-Napoca.
În data de 18 octombrie s-au reunit într-o sesiune de lucru cercurile metodice "Centru" şi "Horea" ce au ca profesori coordonatori pe doamnele Rus Vocihiţia şi Corujan Ioana, iar preoţii din parohiile concentrate în zona Centrală, Horea, Gară, Iris şi Dâmbul Rotund în frunte cu părintele protopop Gheorghe Braica s-au alăturat acestora.
Scopul întâlnirii a fost acela de a întări legătura dintre parohie şi şcoală, pe de o parte, iar pe de altă parte punerea la punct a unor planuri de viitor: tabere, excursii, cercuri de creaţie etc.

În aceeaşi logică s-a desfăşurat în data de 28 octombrie, întâlnirea dintre profesorii din cercul "Mănăştur-Grigorescu" şi preoţii din aceleaşi cartiere în frunte cu pr.protopop Gheorghe Braica.
Rezultatul a fost printre altele concretizarea proiectului "Seara filmului creştin" ce va fi organizat la parohia "Tuturor Sfinţilor" unde este paroh pr. Petrea Horea. 
Discuţiile cele mai interesante au fost duse în jurul problemei prezenţei tinerilor în biserică şi Biserică şi a găsirii unor soluţii viabile pentru rezolvarea acestei provocări.
Următoarea întâlnire este programată cu cercurile Gheorgheni-Mărăşti.
Mulţumiri tuturor participanţilor!

vineri, 7 octombrie 2011

Activităţi de la GHERLA!


„Hristos împărtăşit copiilor”  şi colaborarea dintre Biserică şi Şcoală în oraşul Gherla

         Marti, 10 mai 2011, a avut loc în Catedrala ortodoxă din Gherla, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul de creaţie literar-artistică „ Copilul în familie” în cadrul Proiectului Hristos împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala, iniţiat de Patriarhia Română.
         Concursul a fost organizat pe baza unui parteneriat în domeniul educaţiei şcolare şi extraşcolare între Parohia  ortodoxă Gherla I, prin părintele Vasile Ciciovan în calitate de coordonator al proiectului şi şcolile  Nr. 1 şi Liceul “Petru Maior”, prin directorii Constantin Suciu şi Maria Buzan  şi profesorii de religie Maria Băgăcian şi Ioan Moldovan.
          Scopul principal al acestuia  a fost iniţierea, proiectarea şi organizarea de activităţi educaţionale literare  şi artistice cu valenţe educative şi moral-religioase în rândul elevilor.
         La concurs au participat 120 de elevi din clasele I-VIII, de la cele două şcoli dar şi elevi de la Liceul “Ana Ipătescu”, care locuiesc in parohia Gherla I,  pe două secţiuni, creaţie literară şi creaţie artistică, fiind distinşi următorii:

                 Secţiunea creaţie literară
          Premiul I  Bălăi Ioana   cls. a III-a B, Şcoala Nr. 1
          Premiul al II-lea  Hortopan Sabrina   cls. a VIII-a, Liceul “Petru Maior”
          Premiul al III-lea  Bumb Andra   cls.a IV-a C, Şcoala Nr. 1
          Menţiunea I  Căprariu Lorena  cls. a VII-a, Liceul “Petru Maior”
          Menţiunea a II-a  Morcozan Antonio cls. a V-a, Liceul “Ana Ipătescu”
 
              Secţiunea creaţie artistică
          Premiul I  Precup Emanuel, cls. a IX-a, Liceul “Ana Ipătescu”
          Premiul al II-lea  Marton Diana, cls. a IV-a C, Şcoala Nr. 1
          Premiul al III-lea  Macavei Darius, cls. V-a A, Şcoala Nr. 1
          Menţiunea a III-a  Ban Corina, cls. a V-a B, Şcoala Nr. 1


         Elevii care au abtinut premiul I s-au calificat la faza urmatoare, la nivel de eparhie iar primii 40 dintre participanţi vor fi răsplatiţi cu o excursie de o zi la mănăstirile Salva şi Parva în data de 14 mai.


        

        





                                                                                                











Prof. Ioan Moldovan

luni, 3 octombrie 2011

ATENTIE!!!

Stimati colegi si colege,
va aduc in vedere faptul ca intre 1-30 OCTOMBRIE 2011, se fac inscrierile pentru grade la Biroul dlui inspector Florin STAN. Mai multe detalii gasiti pe situl isjcj.ro