sâmbătă, 21 ianuarie 2012

GRUPUL YAHOOO!!!!

Dacă nu sunteţi conectaţi la grupul yahoo profesorulreligiecluj vă rog să-mi scrieţi pentru a vă putea da INVITE!!!
Mulţumesc!

vineri, 20 ianuarie 2012

OLIMPIADA LOCALA DE RELIGIE

Stimati colegi,
Olimpiada de Religie, faza LOCALA se va desfasura sambata, 28 ianuarie 2012!!!!
Daca aveti intrebari, va rog sa-mi scrieti!!!

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Activităţi - Liceul Pavel Dan - Câmpia Turzii



În data de 23 decembrie 2011 la Liceul Teoretic ,,Pavel Dan'' Câmpia Turzii a avut loc o amplă acţiune filantropică ,,De la suflet la suflet''. Elevii mai înstăriţi au strâns foarte multe haine de diferite mărimi, încălţăminte, rechizite, multe cărţi şi extrem de multe jucării care au fost oferite unor elevi mai nevoiaşi tot de la liceul nostru care studiază în locaţia de pe strada Gheorghe Lazăr - fosta şcoală ,,Iuliu Deac',iar din 2010 e încadrată în liceul nostru. Elevii au fost invitaţi într-o sală de clasă unde au fost expuse bunurile oferite, iar aici în ordinea claselor de la cele mici la cele mari, au intrat şi fiecare şi-a luat ceea ce i s-a potrivit. Nici un elev nu a ieşit fără să primească măcar ceva, o jucărie sau o carte, dacă nu i-au fost bune hăinuţele. Pe chipurile copiilor s-a văzut o bucurie care ne-a emoţionat,ţinând cont că unii dintre ei traiesc în condiţii greu de imaginat. Această acţiune am organizat-o cu gândul că toţi copiii aşteaptă daruri de Crăciun, iar dacă acestea vin mai întâi de la şcoala cu atat mai bine. Dorim tuturor elevilor să aibă sărbători binecuvantate, iar Naşterea lui Hristos să le fie de folos.










Profesor Aurelian BERCEA


















Renaşterea NR.1/2012

A apărut primul număr din acest an al Revistei Renaşterea!!!

Pentru prima dată profesorul de religie are o pagină în care poate publica articole pe diferite teme. Este o pagină ce vi se adresează EXCLUSIV, atât celor din judeţul Cluj cât şi celor din judeţul Bistriţa. Tot ce trebuie să faceţi este să trimiteţi articolele dumneavoastră fie pe adresa redacţiei (o aflaţi din ultima pagină a revistei) fie pe adresa mea de email.

Normele de redactare ale textelor, impuse de redacţia Renaşterea sunt următoarele:

Mărime Font 12, Times New Roman; Spaţiere 1,5; Justified

Când redactaţi articolele vă rugăm să ţineţi cont de următoarele standarde:

O coloană conţine 4.200-4.300 semne cu spaţii (accesaţi opţiunea de numărare din Word pentru a şti câte semne aveţi), în condiţiile în care se pune şi o mică imagine. Pe o pagina sunt trei coloane, adică aproximativ 12.400-12.900 de semne cu tot cu spaţii, plus imaginile aferente.

joi, 12 ianuarie 2012

Activităţi - Colegiul „Emil Negruţiu” Turda



În data de 23 decembrie 2011, elevii Colegiului „Emil Negruţiu” Turda alături de cadrele didactice din această instituţie au participat, cu bucurie, la serbarea tradiţională desfăşurată cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, ce are loc în fiecare an.

Serbarea a avut mai multe momente, coordonate de către trei dintre profesorii acestei instituţii: Gianina Molnar, profesoară de limba engleză, Reka Tacks, profesoară de limba engleză şi franceză şi de către Alina-Ruxandra Oltean, profesoară de religie. Deschiderea serbării s-a realizat de către grupul de colindători alcătuit din 7 eleve (Corpodean Cristina, Halmi Ibolyo, Pop Oana, Popa Daiana şi Sabău Lavinia din clasa a IX-a A, Baciu Ioana din clasa a IX-a B şi Borbely Renata din clasa a X-a A), coordonat de către profesoara de religie, care au interpretat următoarele colinde: Aseară pe-nserate, Sus la poarta raiului, Pe strada din Viflaim, apoi doar elevele Corpodean Cristina şi Sabău Lavinia au interpretat colinda Io am douăzeci de oi. A urmat piesa intitulată „Bătăi de cap de Crăciun – în direct din inima oraşului”, coordonat de către profesoara Reka, colinde şi cântece de Crăciun în limba engleză, coordonat de către profesoara Gianina Molnar, un moment muzical realizat de către invitaţi ai elevilor. Programul s-a încheiat cu piesa de teatru, numită: Povestea lui Moş Crăciun, de preot Vasile Nistor, coordonată de către profesoara de religie, având următoarele personaje: Maria – Alexandra Logigan din clasa a XII-a H, Iosif – Cristian Ursan din clasa a XII-a B,  Îngerul – Raluca Crişan din clasa a XII-a H, magul Baltazar – Adrian Pălincaş din clasa a IX-a A, magul Melchior – Alexandru Savu din clasa a X-a A, magul Gaşpar – Ioan Cercea, din clasa a XI-a C, Crăciuniţa – Ana-Maria Moldovan din clasa a IX-a C, Crăciun – Moldovan Paul din clasa a XI-a C şi povestitorul –  Bianca din clasa a XII-a H.

După încheierea acestei activităţi fiecare participant şi spectator, aşa cum e obiceiul, a fost răsplătit cu câte o felie de cozonac, covrigei, un pahar de suc şi fructe.


prof. Alina-Ruxandra OLTEAN 

marți, 10 ianuarie 2012

IMPORTANT!!!

Stimaţi colegi, La Mulţi Ani!
Întrucât ne apropiem de încheierea Sărbătorilor prilejuite de Naşterea Domnului şi pentru că  mulţi dintre dumneavoastră aţi organizat activităţi de excepţie, dar despre care nu ştie decât comunitatea locală, vă rog, dacă doriţi, să-mi trimiteţi poze de la acestea şi un text în care descrieţi activitatea, pe adresa mea de email.
IMPORTANT!!! Descrieţi activitatea într-un text redactat în WORD, iar pozele să fie trimise separat. E important întrucât doar aşa pot să le postez pe blog! Nu uitaţi ceea ce scrieţi vă aparţine aşa că redactaţi-le cu diacritice şi într-o limbă română îngrijită!
Cu doriri de bine şi cu toată deschiderea,
Liviu VIDICAN-MANCI,
pr.inspector de specialitate

Colaborare Şcoală - Biserică la Câmpia Turzii

Elevi ai Liceului Teoretic ,,Pavel Dan’’,Campia Turzii, au participat în perioada 29-30 noiembrie 2011 la un concurs de creaţie plastică numit ,,Pe urmele sfinţilor’’, destinat elevilor claselor III-VIII.
Anul acesta a avut loc a doua ediţie a concursului organizat de Şcoala ,,Andrei Şaguna’’ din Turda, evenimentul reuşind să stârnească interesul a peste 50 de elevi proveniţi din 13 şcoli din zona Turda-Câmpia Turzii şi satele învecinate. Şcoala noastră a participat cu un numar de 6 elevi , iar două concurente s-au întors acasă cu premiul 1, respectiv premiul 2 , ambele la secţiunea grafică.

La început elevilor li s-a prezentat o istorioară din viaţa Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, iar fiecare concurent a trebuit să îşi aleagă o secvenţă preferată din povestea audiată şi să o transpună cât mai sugestiv în imagini. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni - pictură si grafică-- fiind modalitaţile prin care copiii şi-au putut exprima ideile. Elevii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă, pentru ca jurizarea să fie cât mai corectă. Astfel s-au format 3 grupe, alcătuite din elevii claselor I-IV,elevii claselor V-VI şi ai claselor VII-VIII. La final, în cadrul festivităţilor de premiere, 18 elevi au primit diplome şi cărţi cu tematică religioasă din partea Preotului Marius Cocan, paroh al Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Turda, din apropierea şcolii, iar lucrările au fost expuse în sala festivă a şcolii gazdă. Eleva Melina Moldovan, elevă în clasa a VIII-a C de la Liceul Teoretic ,, Pavel Dan’’ Câmpia Turzii a obţinut locul 1 la secţiunea de grafică. ,,A fost o experienţă plăcută pe care aş repeta-o cu mult drag. Mă ocup de mult timp de grafică, mă pasionează foarte mult’’ a declarat eleva pentru ziarul local Campia eXpress. 
Eleva a decis să participe la concurs pentru a-şi testa abilităţile, dar şi din plăcere. ,,Noi am redat prin grafică sau pictură un pasaj care ne-a plăcut mai mult. Eu am realizat momentul în care preotul a deschis Biblia şi a găsit nişte bani, ceea ce l-a uimit foarte tare’’ a povestit câştigătoarea pentru acelaşi ziar. Deşi Melina a aflat cu o zi inainte de acest concurs, a participat cu încredere, întrucat ea exersează mereu, acasă, în timpul liber, din dorinţa de a-şi cultiva acest talent. Tot în cadrul acestei secţiuni , eleva Diana Elena Florescu din clasa a VI-a B, a obţinut premiul 2 la categoria sa de vârstă tot la secţiunea de grafică. ,,Ne bucuram că în ultimii ani s-au intensificat manifestările de acest gen, care pun accent pe temele religioase. Elevii sunt dornici să participe. Mulţi dintre ei au participat la olimpiade, la concursuri ,precum şi la alte activităţi. Copiii sunt talentaţi şi participă cu drag’’, a declarat Aurelian Bercea, profesor de religie la Liceul Teoretic ,,Pavel Dan’’ din Câmpia Turzii, care i-a şi însoţit pe cei 6 elevi la concurs.

Text întocmit de prof. Aurelian Bercea

Liceul Teoretic "Pavel Dan", Câmpia Turzii - excursie



În data de 12 noiembrie 2011 elevii claselor a V-a B si a V-a C de la Liceul Teoretic,,Pavel Dan" din Campia Turzii insoţiţi de dirigintii lor, respectiv de profesoara de istorie , Valeria Muresan şi de profesorul de religie Aurelian Bercea, au organizat o frumoasă excursie in care au vizitat atât obiective istorice, cât şi religioase. Astfel, s-a vizitat mai întâi Salina de la Praid, în incinta acesteia fiind şi o mică bisericuţă, apoi Cetatea Medievală de la Sighişoara, dar şi Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Aici elevii au avut ocazia de a se închina ,sărutând icoana şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna care se păstrează în incinta bisericii. Apoi s-a vizitat Muzeul Bruckental din Sibiu, dar si frumosul centru al oraşului.
Text întocmit de prof. Aurelian BERCEA




Liceul Teoretic "Pavel Dan", Câmpia Turzii



Un grup format din 15 elevi ai Liceului Teoretic ,,Pavel Dan”, Câmpia Turzii au colindat în data de 17 decembrie 2011 la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” din Turda, apoi la mănăstirea de la Floreşti şi la întoarcere au vizitat si Catedrala Mitropoliei din Cluj Napoca, însoţiţi de dirigintele lor, profesorul de religie Aurelian Bercea. La ambele mănăstiri elevii au cântat un număr de 12 colinde atât tradiţionale, cât şi mai noi, dar au şi recitat câteva poezii religioase dedicate Naşterii Domnului Hristos. La ambele mănăstiri elevii au fost primiţi cu drag, primind atât iconiţe, cărticele, cât şi bani şi multe dulciuri. La mănăstirea de la Floreşti au avut ocazia de a fi invitaţi să colinde un grup de credincioşi care luau masa cu ocazia unui parastas săvârşit înainte în biserica mănăstirii. Aceştia au fost foarte impresionaţi şi ne-au dăruit o sumă considerabilă , plătind colindele, spre mulţumirea lor sufletească, dar şi spre odihna celui pomenit. Apoi, Maica Stareţa Stavrofora Teodora a oferit o gustare de prânz copiilor, plus acele daruri menţionate adineauri. La Cluj, în Catedrală, elevii s-au rugat, s-au închinat şi au cântat în surdină colidul ,,Cerul şi pământul’’. Putem spune că am realizat un pelerinaj la Sfintele mănăstiri vestind marele praznic care se apropie şi care ne face să fim mai buni, mai milostivi, şi mai aproape de cele sfinte. Noi, elevii şi dascălii dorim tuturor să petreacă sărbătorile de iarnă în pace, cu sănătate, iar Naşterea lui Hristos să le aducă mult folos duhovnicesc. ,,La mulţi ani!’’, a încheiat profesorul Aurelian Bercea pentru ziarul Câmpia eXpress.


Text redactat de Prof. Aurelian BERCEA

Activităţi C.Turzii

În data de vineri 23 decembrie 2011, elevii clasei a V-a C de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii, au colindat cadrele didactice de la localul de pe strada Gheorghe Lazăr, dar şi personalul auxiliar al şcolii. Apoi în sala de clasă a avut loc Serbarea de Crăciun a clasei a 5-a C, iar la finele ei toţi elevii au primit daruri ca răsplata pentru activitatea lor. Elevii clasei a V-a C împreună cu dirigintele lor, profesorul Aurelian Bercea doresc tuturor să aibă parte de Sărbători binecuvântate petrecute în pace. La mulţi şi fericiţi ani!


Prof. Aurelian BERCEA