luni, 31 octombrie 2011

Pasi importanti spre colaborare

În zilele de 18 şi 28 octombrie a.c. au avut loc două întâlniri între profesorii de religie şi preoţii parohi din Cluj-Napoca.
În data de 18 octombrie s-au reunit într-o sesiune de lucru cercurile metodice "Centru" şi "Horea" ce au ca profesori coordonatori pe doamnele Rus Vocihiţia şi Corujan Ioana, iar preoţii din parohiile concentrate în zona Centrală, Horea, Gară, Iris şi Dâmbul Rotund în frunte cu părintele protopop Gheorghe Braica s-au alăturat acestora.
Scopul întâlnirii a fost acela de a întări legătura dintre parohie şi şcoală, pe de o parte, iar pe de altă parte punerea la punct a unor planuri de viitor: tabere, excursii, cercuri de creaţie etc.

În aceeaşi logică s-a desfăşurat în data de 28 octombrie, întâlnirea dintre profesorii din cercul "Mănăştur-Grigorescu" şi preoţii din aceleaşi cartiere în frunte cu pr.protopop Gheorghe Braica.
Rezultatul a fost printre altele concretizarea proiectului "Seara filmului creştin" ce va fi organizat la parohia "Tuturor Sfinţilor" unde este paroh pr. Petrea Horea. 
Discuţiile cele mai interesante au fost duse în jurul problemei prezenţei tinerilor în biserică şi Biserică şi a găsirii unor soluţii viabile pentru rezolvarea acestei provocări.
Următoarea întâlnire este programată cu cercurile Gheorgheni-Mărăşti.
Mulţumiri tuturor participanţilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu