joi, 17 noiembrie 2011

ZIUA ÎNGERILOR La Liceul pentru Deficienti de Auz,Cluj Npoca




         ,,Ziua îngerilor” a devenit o activitate cu tradiţie la noi în şcoală, care se desfăşoară în fiecare an, cu aceeaşi implicare atât din partea elevilor cât şi din partea profesorilor. În anul acesta activitatea a început în data de 1 noiembrie, zi în care a avut loc o prezentare generală a menirii pe care o au îngerii în viaţa fiecăruia.
          Durata de desfăşurare a activităţilor a fost de patru zile, timp în care au fost prezentaţi Arhanghelul Mihail(îngerul dreptăţii), Arhanghelul Gavril (îngerul Bunei -Vestiri), Arhanghelul Rafael ( patronul medicilor şi a farmaciştilor) si Arhanghelul Uriel ( îngerul cunoaşterii şi a înţelepciunii ) .
         O altă parte a activităţii noastre a constat în organizarea unor ateliere de lucru, în care copiii au confecţionat din diverse materiale, produse pentru îngeraşi. De asemenea, inspiraţi de menirea fiecărui arhanghel, elevii au organizat mici şcenete pe care le-au prezentat la sfârşitul activităţii.
       Având în vedere că există binecunoscutul obicei, ca de Haloween, copiii să îmbrace diverse costume care întruchipează răul şi grotescul, elevii şcolii noastre au avut inţiativa de a crea o altă atmosferă aducând lumina şi pacea îngerilor.
       Impresionante au fost mesajele lor dedicate îngerilor, în care  şi-au exprimat recunoştinţa şi au adus în faţa acestora rugăminţile lor fierbinţi.
,, Dragă îngeraşule ajută-mă să fiu un copil cuminte”
                                                                    Răzvan M.( a VIII-a)
,,Ajută-mă să văd bine”
 Adi M. (elev in clasa a v-a, cu probleme de auz şi de vedere)
,,Îngeraşule, şti prea bine că păcatul zideşte o barieră între mine şi Dumnezeu, aşadar ajută-mă, să lupt împotriva acestei bariere şi luminează-mă, căci calea spre Dumnezeu este grea.”
                                    Adi B.(a VII-a)
          În cele patru zile de activitate în şcoala noastră a pătruns lumina şi căldura îngerilor, iar sufletele copiilor şi ale profesorilor s-au umplut de bucurie sfântă.
          Haide-ţi să urmăm exemplul acestor copii şi să facem un efort, ca fiecare dintre noi să fim precum un înger pentru ceilalţi.
             
Profesor: Vermeşan Anicuţa
Liceul pentru Deficienti de Auz,Cluj Npoca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu