marți, 10 ianuarie 2012

Colaborare Şcoală - Biserică la Câmpia Turzii

Elevi ai Liceului Teoretic ,,Pavel Dan’’,Campia Turzii, au participat în perioada 29-30 noiembrie 2011 la un concurs de creaţie plastică numit ,,Pe urmele sfinţilor’’, destinat elevilor claselor III-VIII.
Anul acesta a avut loc a doua ediţie a concursului organizat de Şcoala ,,Andrei Şaguna’’ din Turda, evenimentul reuşind să stârnească interesul a peste 50 de elevi proveniţi din 13 şcoli din zona Turda-Câmpia Turzii şi satele învecinate. Şcoala noastră a participat cu un numar de 6 elevi , iar două concurente s-au întors acasă cu premiul 1, respectiv premiul 2 , ambele la secţiunea grafică.

La început elevilor li s-a prezentat o istorioară din viaţa Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, iar fiecare concurent a trebuit să îşi aleagă o secvenţă preferată din povestea audiată şi să o transpună cât mai sugestiv în imagini. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni - pictură si grafică-- fiind modalitaţile prin care copiii şi-au putut exprima ideile. Elevii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă, pentru ca jurizarea să fie cât mai corectă. Astfel s-au format 3 grupe, alcătuite din elevii claselor I-IV,elevii claselor V-VI şi ai claselor VII-VIII. La final, în cadrul festivităţilor de premiere, 18 elevi au primit diplome şi cărţi cu tematică religioasă din partea Preotului Marius Cocan, paroh al Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Turda, din apropierea şcolii, iar lucrările au fost expuse în sala festivă a şcolii gazdă. Eleva Melina Moldovan, elevă în clasa a VIII-a C de la Liceul Teoretic ,, Pavel Dan’’ Câmpia Turzii a obţinut locul 1 la secţiunea de grafică. ,,A fost o experienţă plăcută pe care aş repeta-o cu mult drag. Mă ocup de mult timp de grafică, mă pasionează foarte mult’’ a declarat eleva pentru ziarul local Campia eXpress. 
Eleva a decis să participe la concurs pentru a-şi testa abilităţile, dar şi din plăcere. ,,Noi am redat prin grafică sau pictură un pasaj care ne-a plăcut mai mult. Eu am realizat momentul în care preotul a deschis Biblia şi a găsit nişte bani, ceea ce l-a uimit foarte tare’’ a povestit câştigătoarea pentru acelaşi ziar. Deşi Melina a aflat cu o zi inainte de acest concurs, a participat cu încredere, întrucat ea exersează mereu, acasă, în timpul liber, din dorinţa de a-şi cultiva acest talent. Tot în cadrul acestei secţiuni , eleva Diana Elena Florescu din clasa a VI-a B, a obţinut premiul 2 la categoria sa de vârstă tot la secţiunea de grafică. ,,Ne bucuram că în ultimii ani s-au intensificat manifestările de acest gen, care pun accent pe temele religioase. Elevii sunt dornici să participe. Mulţi dintre ei au participat la olimpiade, la concursuri ,precum şi la alte activităţi. Copiii sunt talentaţi şi participă cu drag’’, a declarat Aurelian Bercea, profesor de religie la Liceul Teoretic ,,Pavel Dan’’ din Câmpia Turzii, care i-a şi însoţit pe cei 6 elevi la concurs.

Text întocmit de prof. Aurelian Bercea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu