luni, 17 decembrie 2012

Festivalul-Concurs de Colinde şi Obiceiuri Populare ,,Episcop Nicolae Ivan’’ Ediţia a II-a 2012            

            În sala Auditorim Maximum a Colegiului Academic al Universităţii ,,Babeş-Bolyai’’ s-a desfăşurat, în data de 15.XII.2012, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, ediţia a II-a a Festivalului-Concurs de Colinde şi Obiceiuri Populare ,,Episcop Nicolae Ivan’’, etapa finală.
            Pe scenă au urcat 16 grupuri de colindători de la şcolile de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj şi Bistriţa-Năsăud, care au pus în lumină colinde şi obiceiuri tradiţionale româneşti, au redat prin ţinuta de concurs viaţa satului de altădată iar prin atmosfera creată au anticipat Praznicul Naşterii Domnului.
            Prestaţia lor a fost evaluată de un juriu de specialitate care a stabilit ierarhia finală a formaţiilor înscrise în concurs.Grupul de elevi de la Şcoala Gimnazială Ilva Mare şi Liceul Tehnologic Spermezeu, judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt câştigătorii ediţiei din acest an.
            La finalul festivalului Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a înmânat premii,diplome de participare şi cadouri apreciindu-i pentru interesul pe care îl acordă păstrării tradiţiei româneşti.
            Invitaţii speciali au fost elevii Seminarului Teologic Ortodox Român care au prezentat în deschidere un scurt concert de colinde iar la sfârşitul festivalului o piesă de teatru.
            Felicitări câştigătorilor, tuturor participanţilor, profesorilor coordonatori precum şi celor care s-au implicat activ în buna desfăşurare a acestui eveniment.

                                                 SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR !!!!!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu