joi, 2 februarie 2012

ACTIVITĂŢI CÂMPIA TURZII

LUMINĂ ÎN SUFLET DE SĂRBĂTORI
În cadrul proiectului ,,Lumină în suflet de sărbători’’ realizat între L.T.C.O.R filiala Câmpia Turzii şi Liceul Teoretic ,,Pavel Dan’’ Câmpia Turzii, elevii liceului, în perioada 14-20 decembrie, la orele de religie au realizat o mulţime de felicitări sub îndrumarea prof. de religie Cerceş Liana –Florina  din partea liceului şi prof. Oltean Florentina –Maria din partea L.T.C.O.R, felicitări care au fost expuse într-o frumoasă expoziţie în incita liceului, urmând ca apoi să fie oferite persoanelor aflate în diferite centre sociale din raza municipiului nostru cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 
 Prin acest proiect elevii liceului nostru au dorit să pună în practică o fărâmă din cunoştinţele dobândite la ora de Religie şi prin creaţiile lor au dorit să-şi exprime sentimentul de iubire faţă de aproapele lor, faţă de cei care în perioada acestor frumoase sărbători se află în spitale, azile, orfelinate şi în diferite centre sociale..
 Felicitările au fost oferite persoanelor din spitale , azile şi centrele de asistenţă maternală din zona Câmpia Turzii –Turda în perioada 22-23 decembrie când membrii ai L.T.C.O.R. împreuna cu elevi ai liceului Teoretic ,,Pavel Dan’’ au colindat persoanele aflate în această perioada în astfel de instituţii, aducând vestea naşterii pruncului Iisus şi celor aflaţi în suferinţă.





II.      ,,Dăruind vei dobândi’’-acţiune filantropică la Centrul social de la Măn. Dumbrava, Jud.Alba

            În data de 20 decembrie 2011, un grup de 45 de elevi  ai Liceului Teoretic ,,Pavel Dan’’, însoţiţi de prof. Cerceş Liana-Florina, Petruţa Ionel si Bercea Aurelian au desfăşurat o ampla acţiune filantropică în cadrul Centrului de Servicii Sociale al Mănăstirii Dumbrava ,jud.Alba.
             Elevii liceului  nostru au dorit să pună în practică o fărâmă din cunoştinţele acumulate la orele de Religie şi indrumaţi de profesori s-au implicat în strângerea de fonduri pentru a-l ajuta pe Mos Craciun să ajungă şi în acest colt de Rai (Man.Dumbrava) cu daruri (dulciuri, jucarii, articole de îmbrăcăminte) la copiii care aici prin grija părintelui stareţ Arhimandritul Vasile şi-au găsit adăpost, căldură sufletească şi trupească. În cadrul acestei mĂnĂstiri funcŢioneazĂ un complex social avÂnd În componenţă Casa de tip familial ,,Sfânta Veronica’’, unde sunt copii cu vârste între 1 si 12 ani, Centrul de deprinderi de viaţă independentă, un Centru maternal şi Şcoala specială patronate de ,,Sfântul Nectarie’’ unde şi-au găsit adăpost şi ocrotire peste 80 de copiii, cel mai mic ,,mezinul’’ centrului Vasilică fiind adus în acest loc la doar 5 zile după naştere.   
            În componenţa acestui complex social se află şi căminul pentru vârstnici ,,Sfânta Maria’’unde işi găsesc liniştea la bătrânţte peste 30 de  bunicute si bunici. Rugăciunile maicilor sunt întregite de glasurile nevinovate ale copiilor şi de lacrimile bunicuţelor.
             Moş Crăciun a oferit cadouri fiecărui copilaş după ce micuţii au rostit pe rând cate o poezie şi după ce au colindat cu toţii lăudând astfel Naşterea pruncului IIsus. Elevii liceului nostru au adus copiilor multe cadouri care le-au fost împarţite celor 35de copii mici găzduiţi în acest centru şi zeci de plase cu diverse hăinuţe care să fie împărţite tuturor copiilor cazaţi în centru indiferent de vârstă.       





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu