marți, 7 februarie 2012

Activităţile Cercului de voluntariat din Colegiul Naţional”G.Bariţiu”


În cadrul  parteneriatului încheiat între Cercul de voluntariat din Colegiul Naţional”G.Bariţiu” si Centrul autism Transilvania din Cluj Napoca, am desfăşurat mai multe activităţi de fundraising pentru a aduce şi noi o mică bucurie în viaţa prietenilor noştri mai mici.


Unul din cele mai mari proiecte ale noastre , care continua si astăzi se numeşte “ Dăruind vei dobândi”, proiect în cadrul căruia am organizat un bal mascat de caritate în urma căruia s-au strans 5200 de lei, bani care au fost donaţi Centrului Autism Transilvania si cu care s-a dotat sala de sport, întrucât este binecunoscut faptul că terapia acestor copii se bazează foarte mult pe mişcare. Acest bal a fost organizat cu sprijinul Youth Bank . Au fost făcute donaţii în bani de către diverse fundaţii şi asociaţii.Proiectul a început în anul 2009 şi aşa cum menţionam mai sus, el continuă şi astăzi.
În decembrie 2009 în cadrul aceluiaşi proiect am organizat în sala festivă din Colegiul nostrum o serbare de Craciun pentru prietenii nostri mai mici de la Centrul autism Transilvania. Membrii Cercului nostru au adunat suma de 700 lei mergând la colindat prin şcoală, bani cu care s-au cumpărat cadouri pentru copii.
În iunie 2010, în cadrul aceluiaşi proiect , membrii cercului au organizat un alt bal mascat cu ocazia zilei de 1 iunie tot pentru copiii autişti, cu banii strânşi cumpărându-se cadouri pentru cei mici.
În decembrie 2010 a avut loc cea de a doua ediţie a serbării de Crăciun pe care am intitulat-o “Vine,vine Moş Crăciun”, serbare organizată tot pentru a aduce o bucurie copiilor autişti pe care noi îi îndrăgim foarte tare.
În martie 2011am participat la Festivalul celor sapte arte desfasurat la Liceul Teoretic”E.Pora” cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii institutionalizati. La acest festival membrii cercului de voluntariat  au participat cu sceneta „Chirita in provincie”, sceneta realizata de catre membrii cercului nostru  in colaborare cu doamna profesor Izabela Baciu.
In data de 1 iunie 2011 voluntarii noştri  au realizat o serbare pentru copiii din clasa I din Colegiul nostru! Banii au fost strânşi în urma unei activităţi de fundraising şi au strâns suma de 400 lei, bani cu care s-a realizat această serbare!
Aşa cum menţionam mai sus, proiectul continuă şi astfel în decembrie 2011 voluntarii bariţişti au adus o mică bucurie în sufletele unor copii minunaţi de la Şcoala Generală din Căpuşu Mic. Banii cu care s-au cumpărat cadourile pentru cei mici provin dintr-o altă activitate de fundraising, cu care voluntarii noştri sunt familiarizaţi de ceva timp. Copiii din Căpuşu Mic ne-au pregătit o serbare minunata. Erau nerăbdători şi emoţionaţi...şi puţin”speriaţi”cei foarte mici de prezenţa” în carne şi oase” a lui Moş Crăciun cu care au vorbit si căruia i-au recitat toate poeziile şi cântecelele pe care le cunoşteau, adica s-au împrietenit şi nu mai voiau să-l lase să plece.
În luna martie 2012 ne propunem să aplicăm iarăşi pentru un proiect Youth Bank pentru a-i ajuta pe copiii din Căpuşu Mic cu o tablă de scris nouă, cu rechizite si cu ceea ce mai au nevoie pentru a putea studia şi ei în condiţii mai bune.
Menţionez că până în septembrie 2011, aceste activităţi le-am desfăşurat sub numele de Impact, adică aşa se numea cercul nostru, dar din sptembrie 2011 am inchis temporar cercul Impact şi momentan ne desfăşurăm activitatea sub numele de Cercul de voluntariat. Informaţii despre activitatea noastră se găsesc şi pe următoarele site-uri:
            http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/liceenii-clujeni-in-sprijinul-copiilor-autisti-41350/- această ştire demonstrează o dată în plus că membrii Cercului de voluntariat( fost Impact) ajutaţi de colegii lor din Colegiul Naţional”G.Bariţiu”s-au implicat si se implica in continuare in sustinerea acestor copii
http://www.monitorulcj.ro//cms/site/m_cj/news/bal_caritabil_pentru_copiii_cu_autism_65264.html( pe acest site a aparut stirea organizarii balului mascat din anul 2009 in colaborare cu Youth Bank Romania)

prof. Gianina Mărcuş

Un comentariu:

  1. Felicitari tuturor colegilor, care au realizat activitati minunate! Din pacate imagini cu prietenii nostri, copiii autisti nu am postat pentru ca era nevoie de acordul parintilor si era destul de complicat! Imaginile sunt cu copiii de la Capusu Mic! Va doresc tuturor spor in activitatea la clasa si nu numai!
    Prof.Gianina Marcus

    RăspundețiȘtergere